Egy a tucatból

Everything Everywhere All at Once

2023. január 17. 16:37 - Kergeboci

Minden, mindenhol, mindenkor

Bár nem volt túlzottan katasztrófális a tavalyi évem, azért bőven van még mit bepótolnom az elmúlt 400 nap felhozatalából. Úgyhogy egy kis agymenésre felkészültem.

Nem, nem voltam felkészülve. Egy beteg vegyítése a Legion és Doom Patrol sorozatnak a Mátrixxal. Egyedi, ötletes, kreatív és abszolúte nem normális. Fergetegesen szórakoztató káosz volt. 

Vannak vele bőven bajaim, pl a percenkénti random hülyeség egy idő után fárasztó tud lenni. Sőt, hiába záporozza rád a még máshol sosem látott jeleneteket, azért egy idő után leesik, hogy dehogynem láttad, csak még nem ebben a köntösben. Kicsit hosszú, a lezárása végtelenül giccses, ámbár aranyos, és egy idő után az ember szeme kifolyik a rengetek villódzástól és a képtelen kosztüm designokon.

Mégis remekül szórakoztam, olyan jókat röhögtem az abszurd helyzeteken, hogy a könnyem kicsordult. A 2001: Űrodüsszeia virsli ujjú paródiája, a seggdugóba való befarolás, a kavicsok (igen, filozofálgató kavicsok.. mi a furcsa benne?) jelenetek, egyszerűen megöltek. Nem tudom mit szívtak a készítők, de én is kérek belőle. Ja, és Michelle Yeoh.. zseniális amit ez a nő leművelt, mind koreográfia, mind színészet terén.

A filmnek nem egyszerűen a katyvasz az egyetlen pozitívuma. A vágás, a kamera kezelés, a díszletek, a koreográfia.. ezt a filmet meg akarták, és így akarták megcsinálni. Imádom, hogy készülhetnek ilyen alkotások, és mer bevállalós lenni, oda állni akkor is, ha tudja, hogy ezért sokan gyűlölni fogják.. Sajnálom, hogy nem ott néztem meg, ahova szánták, moziba kellett volna ezt végig ülnöm.

Értékelem: 7

Everything Everywhere All at Once (2022) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, komédia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2718028358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása