Egy a tucatból

Bullet Train

2023. augusztus 12. 14:16 - Kergeboci

A gyilkos járat

Ismételten meglepődtem, milyen élvezhető akciófilmek születnek mostanában. Ez még talán azok közül is kiemelkedőbb. A történet nem egy nagy megfejtés, adva van egy vonatnyi bérgyilkos, látszólag mindenki a saját kis piszkos ügyét intézni, melyeket hol a véletlen, hol némi gondos tervezés, rendre összeütköztet.

Ugyan nem nyomja fullban a Guy Ritchie-t, de David Leitch és Zak Olkewicz egész jól megidézik őt. Az alapanyagot nem olvastam, de valószínűleg ez a szokásos trashnél jóval szebben felépített történet és karakter csavarás, gondolom onnan lett átemelve, úgyhogy nagy köszönet érte, piszok szórakoztató volt (még akkor is, ha túl sok eredetiség vagy igazi meglepetés nem érheti a tapasztalt nézőt).

Japán, a vonat (a japán vonat) remek díszletéül szolgál ennek a kamaradarab akció vígjáték-drámának. A karakterek emlékezetesek és a maguk kretén módján könnyedén megkedvelhetőek (de még annál is könnyebben íródnak ki a történetből), a szövegkönyv vicces és pörgős, az akció jelentek haláliak (mármint, tényleg). A CGI valami borzasztó, szerencsére a végét leszámítva keveset használják. A fent említett történetbeli csavarok (meg igazából minden más is amit eddig említettem) gyorsan elrepítik azt a két órát, és egy perce nincs megállása. Nagyon is élveztem.

Értékelem: 7

Bullet Train (2022) on IMDb

Műfaja: akció, vígjáték, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7418191857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása