Egy a tucatból

City Lights

2022. május 08. 17:31 - Kergeboci

Nagyvárosi fények

IMDb Top 250 - 43.

Negyvenkettedik csavargó:

41. Psycho (1960)                                   korábban látott: 9
42. Gladiátor (2000)                                imdb250 8
43. Nagyvárosi fények (1931)               kiválasztott
44. A tégla (2006)                                   korábban látott: 4
45. Whiplash (2014)                               korábban látott: 8

A pótlásom harmadik Chaplin filmje, nagyjából sejtem mire ülök le.

És pontosan azt is kaptam. A Csavargó karakterének egy újabb fejezete, aki most egy vak virágárus lányba lesz szerelmes, kinek szemműtétjére szeretné össze gyűjteni a pénzt, hol utcaseprésből, hol egy részeg milliomos átmulatott estéjéből hátramaradt adományból.

A történet igazából elmegy, kedves és megható. A csetlések-botlások jól vannak beosztva, nem zavaróak. A boksz jelenet koreográfiája egyszerűen lenyűgöző. Ahogy a zenére/ütemre történő slapstick poénok is. Nem vétetlen, mind a rendezés, mind a zene megkomponálása, Chaplin érdeme.

Összességében viszont a film elnyújtott. Minden poént minimum kétszer, sokszor háromszor ismételnek, egy-egy aranyosan "vicces" jelenet 2-3 percig is el van nyújtva.

Valahol a A kölyök és a A diktátor közé tenném. Sokkal jobb volt, mint az utóbbi, és negyed annyira sem emlékezetes, mint az előbbi. A vége kellemes, sőt megható volt. De sok mindenre, jövőre már nem fogok belőle emlékezni.

Értékelem: 6

City Lights (1931) on IMDb

Műfaja: vígjáték, romantika, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9417826761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása