Egy a tucatból

Nobody

2023. június 21. 09:42 - Kergeboci

Senki

Robbanásig feszített hangulat, olyan feszültség, mely a legelejétől a legvégéig kitart. Egy igazi adrenalin bomba, végletekig túltolt karakter klisékkel.

A főszereplő egy látszólag egyszerű ártatlan figura (khmm.. ügyvéd kinézetű fószer), akiben érződik valami mélyen elnyomott sötétség és fájdalom, mely szépen fokozatosan tör ki belőle. Van benne egy jó adagnyi 80-as, 90-es évekbeli hangulat, ahogy a stílus, úgy a karakterek tekintetében is (némi Rambó az összes Arnold játszotta gyilkológéppel, megspékelve Denzel Washington összes hidegvérűbb karakterével, egy csepp Michael Douglas féle Összeomlással). A főgonosz is olyan szintű gyurma figura volt, melyet az elmúlt 20-40 év akciófilm ellenségeinek legkínosabb és mégis legszórakoztatóbb jellemzőiből lett összegyúrva.

20-30 évvel ezelőtt ebből világhírű klasszikus lehetett volna. Konkrétan nosztalgikus hangulatom támadt, visszarepített gyerek korom vér és izzadságszagban fürdőző VHS délutánokba, mikor haverokkal összegyűlve néztük végig a Halálos Fegyver legújabb részét, mely után hetekig a szülök legnagyobb örömére, káromkodások keresztűzében lőttük/"vertük" széjjel egymást a mama hátsó kertjében kommandózva.

A vége ennek is gagyi volt, de valljuk be, a legtöbb film amire hasonlítani próbált, szintén hasonló hülyeségekbe torkollott. Ennyit megbocsájtok neki.

Értékelem: 7

Triangle of Sadness (2022) on IMDb

Műfaja: akció, krimi, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1618150652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása