Egy a tucatból

The Holdovers

2024. március 08. 14:33 - Kergeboci

Téli szünet

Annyira jól esett!

Egy klasszikus vonalvezetéssel bíró, lassabb tempójú, drámai kitörésektől mentes, nagyon jó hangulatú, szeretetteljes és megható film. Pedig, semmi nagy története nincs.

Gazdagék egyetemén közeleg a téli szünet, aki bármilyen okból nem tud haza menni, annak az iskola biztosít egy felvigyázót a szünetre. Így marad végül 3, egymástól a lehető legjobban különböző ember összezárva a két ünnep közötti időszakra.

Mondhatjuk, hogy semmi nagyot nem merít a film, nem is kell. A dráma bőven kap annyi szerepet, amennyitől nem fordul át giccsesbe. A szereplők egymáshoz szokása, a tanár-diák közötti kapcsolat egyfajta apa-fia kapcsolatba fordulása nincs túlerőltetve.

Ez az a történet, ami már ezerféle képen el lett mesélve, ki lett fejtve. Itt a film, hagy egy kicsit fellélegezni, egyet kicsit hátralép, és hagyja, hogy a karakterek, a hangulat beszéljen.

A színészi játékról, hogy a hangulatról és a humor világról is, csak a jókat lehet elmondani. Paul Giamatti és a fickón kivül külön életet élő szemei, talán az egyik legjobb alakítást hozta/hozták a mostani Oscar felhozatalból. Dominic Sessa pedig azt hitte, hogy egy Paul Thomas Anderson filmben szerepel. Egyszerre különc, vad, visszafogott és sebezhető, a valóságból kiugró mégis belesimuló figura.. egy rejtély számomra az, hogy ez hogy passzol ilyen jól ehhez a történethez.

Nem mondom, hogy világmegváltó film lett, de kellemes és jó mozinak tartom, érdemesnek a megnézésre.

Értékelem: 7

The Holdovers (2023) on IMDb

Műfaja: komédia, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7418349087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása