Egy a tucatból

Police Academy

2024. március 04. 13:50 - Kergeboci

Rendőrakadémia

Úgy látszik, a mozik lopják a Mindig 40! ötletemet.

Mindig 40!

Domestic Box Office For March 1984

Hónap megjelenésből legtöbbet hozó: Police Academy
Bemutató: 1984.03.23.
Hó végi pozíció: 4.

A hónapban "futottak még" kategória (nem csak ehavi megjelenések):

  1. Footloose (Gumiláb)
  2. Splash (Csobbanás)
  2. Against All Odds (Széllel szemben)
 ...
  9. Children of the Corn (A kukorica gyermekei)

Korábbi hónapok: január, február

Ennek köszönhetően, volt szerencsém nagy vásznon megtekinteni, 1984. márciusi megjelenés "legjobbját".

Mit is tudnék mondanom róla, amit nem ismer mindenki, aki a 90 előtt született? Vagy ami a későbbi generációt érdekelné?

Ez az a film, amit mi vagy egy tucatszor láttunk már, fene se emlékszik, hány féle szinkronnal, délutáni matinéként, esti filmként egyaránt.

Mondjuk, így újra nézve azért meglepett, a film szexuális tartalma, azért nem semmi, hogy kölyökként ezt akár szombat délután is megnézhettük.

Úgyhogy nem is tudom, mekkora érdeklődésre számítottam. Őszintén, nekem sem volt nagyon sok kedvem csak ezért moziba menni. Tényleg annyiszor láttuk már, hogy feleslegesnek találtam. Úgyhogy nem is lepődtem meg, hogy szinte majdnem üres teremben, maximum ha 30an néztük végig.

Sajnálom, mert valószínűleg a mozi azt a következtetést fogja levonni, hogy nem éri meg nekik ezen régi kópiák beszerzése (jó, ezen szerintem idén még a Szellemirtók, Ponyva regény, de talán a Remény Rabjai is, javítani fognak).

A film, simán megállta a helyét. Azért a vágásoknál olyan érzésem volt, mintha egy cenzúrázott verziót néznék. Kicsit hektikus volt. A poénok visszafogottabbak voltak a korábbi részekhez képest, bár azért voltak elégé megkérdőjelezhető jelenetek is.

A moziban viszont mindenki jól érezte magát, hangosan nevettünk az ezerszer látott poénokon, legyen az a Kék Osztriga báros meleg táncest, vagy csak egy-egy jól sikerült Mahoney féle poén. Élveztük ezt a korai 90es évek, késői 80as évek vígjáték hangulatot.

Adott egy kis betekintést, milyen lehetett ezt nem TVben, hanem moziban, elsőként átélni.

Értékelem: 6

Police Academy (1984) on IMDb

Műfaja: vígjáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr918345451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása