Egy a tucatból

The Greatest Beer Run Ever

2022. október 21. 18:04 - Kergeboci

Minden idők legelképesztőbb sörfuvarja

Mindig elképedek rajta, mennyire hatalmas erő is az emberi hülyeség. Ha ennek a történetek csak a 10% igaz (és úgy nézz ki, ennél több is igaz), már az hihetetlen.

Miről is van szó? New Yorkban egy nagydumás hajómérnök az aznapi háború ellenes tüntetésen felháborodva, a szokásos esti dorbézolás közben kijelenti, hogy ő bizony megmutatja a Vietnámban harcoló gyerekkori barátainak, hogy valójában mennyire értékelik odahaza a háborús hősök szolgálatát, és meglepi a kint harcoló barátjait pár doboz jó kis hazai sörrel. Mármint, úgy személyesen, kimegy, oszt visz nekik sört.

Aztán másnaposan felkelvén szembe találja magát a ténnyel, hogy az egész negyed erről beszél, édesanyák és apák hozzák elé fiaiknak szánt csecsebecséjüket. És minő véletlen, aznap pont van egy töltényeket és robbanó anyagokat szállító hajó, melynek végállomása Vietnám. És pont elfér rajta egy hajómérnök.

A többi innen már sejthető.

Már a felütés is adja magát, hogy egyfajta vígjátékkal lesz dolga az embernek, ráadásul direkt streamre (apple+) készült, úgyhogy egy közepes kikapcsolódásnál én többre nem számítottam. Arra végképp nem, hogy ez ennyire remek kis mozi film lesz.

Konkrétan moziban lenne a helye. Tökéletes kamera munka, erős látvány világ, remek színészi játék, mondanivaló. Remekül adagolja a könnyed hangulat mellé a drámai eseményeket, és mindkét műfajban teljesen jól helyt is áll. Ahol nevetni kell, ott nevetsz, ahol sírni, ott bizony összeszorul a gyomrod. Talán lehetett volna direktebb, vagy ráfeküdhetett volna a két műfaj közül valamelyikre jobban, úgy talán sokkal emlékezetesebb filmet is kaphattunk volna, de én úgy álltam fel előle, hogy ettől egy mozijegy árát sem sajnáltam volna, sőt.

Értékelem: 7

The Greatest Beer Run Ever (2022) on IMDb

Műfaja: kaland, vígjáték, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4717959658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása