Egy a tucatból

Barbie

2023. augusztus 13. 07:45 - Kergeboci

Mit is lehet elmondani róla?

Hát, elsősorban, hogy ne az 5 éves kislányoddal üljél be rá, nem neki készült, nem egy Barbie mese lesz. A felét sem fogja érteni, amit meg igen, az nem fog neki tetszeni. Greta Gerwig írta és rendezte, előre szólok, társadalom kritikára épül a java.

Volt itt beszólogatás jócskán a patriarchális berendezkedésre, a főbb konfliktus forrás maga a férfi (talán kicsit túlságosan is.. gondoltam én, amíg fel nem szálltam a metróra ahol megjelent egy falka "keményre" felspannolt Ken baba, jó hangosan megmutatni, ki is a férfi a házban/metrókocsiban ...), de azért meg-megcsócsálta kicsit a túlzott feminizmust, vagy legalábbis a matriarchális irányba való eltolódást is.

Van itt némi mondanivaló(ra akarat), egy imádni való (és megunhatatlan) Margot Robbie és egy végletekig szórakoztatóan túl-szét-agyon-mármárkínosan-játszó Ryan Gosling, és az elsősorban köréjük és a Barbie világ köré épített szórakoztató humorvilág, úgyhogy a filmet kifejezetten lehet élvezni.

Annyi baja van csak, hogy irtózatosan fárasztó, túlságosan is műanyag, és a mondanivaló, de maga az egész film is olyannyira összecsapott, hogy mozi helyett simán streamingre gyártott alkotásnak tűnik.

Élveztem, de talán jobban meg szenvedtem vele, mint amennyi pluszt adott.

Értékelem: 6

Triangle of Sadness (2022) on IMDb

Műfaja: kaland, vígjáték, fantasztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7118192155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása