Egy a tucatból

The Midnight Sky

2020. december 28. 12:03 - Kergeboci

Az éjféli égbolt

A legtöbb helyen páros lábbal bele szálltak ebbe a filmbe. Ahhoz képest én először csak egy elnéző véleményt kezdtem el megformálni, de ahogy haladtam előre úgy lovaltam bele magam a film hülyeségeibe (a #hogyne megjelölések lentebb), így a végére egy kicsit "rage" szagú véleményem kerekedett.

Ez alapvetően egy teljesen felejthető, középszerű scifi-dráma-túlélő film. Scifinek hiteltelen, drámának fájdalmasan és unalmasan klissés, túlélő filmként pedig kb értékelhetetlen. Nem ez lesz George Clooney legemlékezetesebb filmje.

Az alaphelyzet: valami történt a Földdel 2090 környékén, ezért aki tudta elhagyta. Szerencsére észrevettük, hogy a Jupiter körül kering egy bolygó/hold amit nem vettünk eddig észre, amin van víz, meg belélegezhető levegő, mágneses tér tartotta légkör (#hogyne 1).
Egy ember hátramaradt a sarkkörön, aki épp amúgy is haldoklik, egy űrhajó meg éppen visszafele jön, és senki nem hagyott nekik hátra egy műholdat ami figyelmeztesse őket, hogy nincs itt már élet (#hogyne 2). Így ez a feladat az északi sarkon maradt egyedüli túlélőre hárul.

Aztán lent hóvihar, farkasok (mert rájuk nem hat a rádióaktív sugárzás/mérgezett levegő (#hogyne 3), fent meg "feltérképezetlen (#hogyne 4) területere" tévedt űrhajó (a Föld és a Mars pályája között), űrséta, újabb törmelékfelhő, kitalálhatjuk mi fog történni, stb.
Közben az űrhajó gumi, a kapitány meg leszarja hogy a Föld sárgán világít, ő akkor is visszatér megkeresni hamuba sült családját de még az egyetlen doktor bácsi is vele tart, mert öreg és amúgy is, az űrhajón maradó terhes űrhajósnak úgysem fog kelleni segítség (#hogyne 5)., stb..

Hhaajj.. Ja meg van egy "fordulat" (#hogyne 6) is a végén. Hiába csillog villog a film, és vannak benne jó színészek, ha az összhatás, a végeredmény, csak egy TV filmes szintet üt meg.

Értékelem: 3

Az éjféli égbolt (2020) on IMDb

Műfaja: dráma, fantasztikum, sci-fi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4116359832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása