Egy a tucatból

Byzantium

2023. október 17. 19:28 - Kergeboci

A címkék között szeretném megjelölni, hogy vissza tudjak rá keresni, úgyhogy aki nem tudja, mi a film témája, de valamiért a listáján van, és véletlenül ide keveredik, az ne a címkékkel kezdje az olvasást. A szövegben spoiler tag mögé rejtettem, úgyhogy a véleményem az elolvasható.

A film premisszája egy tengerparti kikötőváros lepusztult hotelje, Byzantium. Itt húzza meg magát sötét múltjuk elől menekülve, két fiatal lány. A múlt elől, melyet az itt lakók szerencsétlenségére, hamarosan mások is megismernek.

Lassú, vontatott film, felépítésében, narratívájában is inkább könyvre, mint vászonra szánt alkotás. Pedig látom benne a koncepciót, a ruházatok, a színek, a helyszín, a régmúlt keveredése a modern világgal. Megvannak az alapok, csak a megvalósítás, valahogy.. olcsónak tűnik.

Ezen némileg segít Saoirse Ronan jéghideg kék ragadozó tekintete, és talán a narratíva is.

Amiért még működig (működhet) az a műfaja. Mint SPOILER<

vámpír történet

>SPOILER, egy ilyen témájú könyvnek a filmes megjelenítéseként, már értelmet nyer a fent említett koncepció. Nálam legalábbis ez billentette át a közepesről az érdekes irányba az értékelést.

A vége felé a vérzuhatagtól kezdvén kicsit meglendül a tempó, bár nekem ott fordult át kevésbé érdekes irányzatba a történet. De mivel az elejével sem tudott sok újat mutatni, legalább érzésre felgyorsította az eseményeket. Sajnálom, hogy nem a 2000-es évek elején jön ki, vagy hogy nem kapott némileg több pénzt, jobban kidolgozott történetet.

Értékelem: 6

Byzantium (2012) on IMDb

Műfaja: dráma, fantasztikum, horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5018236931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása