Egy a tucatból

Aliens

2019. november 11. 18:09 - Kergeboci

Alien 2. - A bolygó neve: Halál

(Special Edition)

Kibővített változat, de itt nem is a tempón van a lényeg, ezek a plusz jelenetek sokat hozzátesznek a filmhez, a karakter motivációkhoz. 7 évvel az előző film után, új rendező, és merész egy merész döntés. James Cameron úgy döntött, szakít az előző film műfajával, és egy szélesebb réteget megszólító, kicsit közönségbarátibb akció-horror filmet fog forgatni. És milyen jól tette!

Itt minden másodperc nagyvászonért síkit. Bár a költség vetés alacsony volt, és ha nagyon figyelünk ez bőven meg is látszódik (hajlékony gumi díszletek, akció film ellenére is szinte sose mutatott ellenséges lények, stb). Az akció része kicsit B filmes, de önmagában is bőven megállná a helyét. Egyszerű de mégis érdekes alaptörténet, egyrétegű de azonnal felismerhető és megjegyezhető karakterek, jó csapat dinamika, humoros beszólások, emberi és átérezhető konfliktusok. Viszont ezzel a környezettel, a szörnyfilmes horror elemekkel, irtózatosan sokat hozzátesz a remek alaphoz. Ráadásul azzal, hogy hozzányúlt és bővíteni merte az (addig amúgy igen csak sekélyes és egyszerű) Alien univerzumot, a legjobb dolog, ami csak történhetett. Könyvek tucatjai építették tovább a hangyafarm ötletet, arról nem is szólva, hogy fiatal korom összes alien és predator játéka, ezt a világot ültette át interaktív élménnyé. A fegyverek, járművek, az épületek és a bútorzat, a nyomkövető, szinte minden hang, innen eredeztethető (bár bőven vettek át az első részből is, meg amúgy a film is, főleg hangok és zene terén).

Ez egy örök nagy kedvenc marad, bármikor újra tudom nézni.

Értékelem: 9

Alien 2. - A bolygó neve: Halál (1986) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, scifi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2915301876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása