Egy a tucatból

Dune: Part Two

2024. február 29. 17:26 - Kergeboci

Dűne: Második rész

(Technikai téren, most még csak szinkronosan, IMAX-ban (székek szörnyűek, de az a házméretű vászon.. az valami eszméletlen továbbra is), kocsma hangulatú közönség között néztem. Úgyhogy ha lemegy a hype, egy 4K Etele, és év végén egy otthoni HBO MAX megtekintést megjövendölök. Ha addig valami érzés máshogy érik meg bennem, alakul, akkor azt itt, akkor bővíteni fogom).

Csak ismételni tudnám magam, nem fogom. Ez itt egy fanboy nézőpontja lesz!

Ez valami mocsok jól sikerült!

Kezdjük a hibáival: Alia? Chani a végén?

Ezen kívül? Ez az az élmény, amire gyerek korom óta vártam. Ezért találták fel a mozit!
Hiba mentes? Ugyan már, messze nem. Változtatott a könyveken? Nem is keveset, nem is mindig jó irányba. De akkor is, ez az a hangulat, ez az a hihetetlen látvány világ, mely a könyv olvasása során végig a szemem előtt lebegett. Sőt! Ez annál jóval több. Ez az a vízió, mely kibővíti mindazt. Ilyen mértékű epikus megvalósítást, én talán a Gyűrűk Ura filmek óta nem láttam.

Minden aspektusába felül múlja az amúgy is remek első részt. Zenében, látványvilágban, történetben, világépítésben, karakterekben.

A Corrinokból bár nem kaptunk sokkal többet, mint a könyvben, ellenben a Bene Gesseritek megkapták azt a generációkon átívelő, politikai és genetikai ármánykodásos szerepüket, melynek a sejtetését/kifejtését annyira hiányoltam az előző részből. Gondolom némileg megágyazva azért a készülő sorozatnak is.

De még sorolhatnám a Harkonneneket, Giedi Prime-ot, a fremenek fanatizmusát, Jessica és Paul feléledő és erősödő messiás kultuszát.. hátborzongató volt látni, ahol haladunk afelé a végkifejlet felé, melyet a könyv folytatások oly szépen lekerekítettek.

Ezt a filmet nekem csinálták, köszönöm szépen! És ami a legfontosabb, imádom Villneuve passzív-agresszióját, ahogy tudatosítja mindenkiben, hogy Ő, meg fogja, és meg kell csinálnia a második kedvenc Dune folytatás könyvem megfilmesítését, a Dűne Messiását. Jöhet a kőégető!

Értékelem: 9

Dune (2021) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr618342671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása