Egy a tucatból

Pacific Rim: Uprising

2018. augusztus 06. 09:18 - Kergeboci

Tűzgyűrű: Lázadás

Az első rész, amolyan bűnös élvezett volt. Bugyuta klissé tenger, agyatlan látvány mozi, mégis láttam már kétszer. A karakterek között volt némi kémia, a harcoknak hangulata amihez sokat hozzá tett, hogy majd mindegyik szörnynek és robotnak voltak karakter jegyei, így jól megkülönböztethetőek voltak, és akár még talán izgulhattunk is egy egy összecsapás során. A látvány világ meg elvitte a film gerincét, brutál jól nézett ki. Oszt nagyjából ennyire is emlékszem az egészről.

Ennek fényében, semmit sem várva ültem le a második rész elé. Az alap teljesen ugyan az. Fájdalmasan buta párbeszédek, semminél alig több történet, és szájtáti látvány világ. De én nem kaptam meg a harcokhoz azt, amit a korábbi részben igen. Ugyan a Jagerek itt is nagyon jól elkülöníthetőek voltak, és próbáltak ügyelni a különbségekre (pl ahol együtt futnak, ott a leggyorsabb mindig előbbre volt), de ilyen gyermeki szinten. Alig láttunk valami különbséget harc közben. Ahogy szörnyeket sem igazán kaptunk. A főboss az látványos és kegyetlen volt. Ha tépni kellett, tépet. De a másik három, szinte nem is szerepelt. Plusz spoiler jajaj, kaptunk szörnyek által megfertőzőtt robotokat. Ezek legalább elég félelmetesre sikerültek.

Emellett emberi karakterekből is csak a legidegesítőbbeket kaptunk, ráadásul a csapat 80% gyerek. Nem volt bejövős. Látvány tucat terméknek elment, és talán még egy picit érdekel is a folytatás (az utolsó mondat, azért elég érdekes lehetőségeket rejt), de több megnézést nem pazarlok rá. Egynek nem volt halálos, csak nagyon erősen túl kell tennie magát az embernek, hogy elengedje azokat a baromságokat, amikkel a történet tömve van.

Értékelem: 4

Tűzgyűrű: Lázadás (2018) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, sci-fi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5514164381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása