Egy a tucatból

The Substance

2024. szeptember 12. 08:54 - Kergeboci

A szer

Te jó szagú ég! Ez mi a .. volt??

Elfogytak a szavak, le vagyok sokkolva (és mint utólag kiderült, nem utoljára a héten). És én még azt hittem, hogy A konyha volt maga a káosz?  Ez, ez, ez, ez egy Cronenberg család - Steven King - John Carpenter féle turmix volt, trance-technos szoftpornó rendező felszolgálásával. Vagy mi.. Ki, mi rendezte ezt. Coralie Fargeat? Francia? Bezárult a kör.

Hogy a film mi volt? Spoiler nélkül? Hááát. Ööööö..

Egzisztenciális válság, önutálat és hiúság. Olyan vállalhatatlan képi világgal, hogy azt senki nem gondolhatta komolyan. Olyan jelenetekkel, hogy azt senki nem vállalhatja fel. Pedig, ... de!

Ami szerepet Demi Moore bevállalt, arról nehéz nem csak ömlengve beszélni.

Ez a fajta önreflektív szerepvállalás általában jól szokott elsülni, de hogy mellé ennyire nyíltan, ennyire csupaszon, ennyire kitárulkozva (khmm..) álljon hozzá, az tényleg meglepett, pedig sejtettem, hogy ez lesz a téma.

Hát, ez nem volt egyszerű. A vége pedig, azonnal a közelmúltban jött Romulus juttatta az eszembe (pedig mondjuk egy bizonyos Cronenberg filmre jobban hasonlított).

Kikapcsolódásnak ez után pedig a filmhez hasonló ártatlan kis számocskát tudok már csak ajánlani: Eric Prydz – Call On Me

Értékelem: 8

The Substance (2024) on IMDb

Műfaja: dráma, horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2518489967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása