Egy a tucatból

Hot Dog ...The Movie

2024. január 21. 09:12 - Kergeboci

Én és a remek ötleteim... Szóval, a Rémálom az Elm utcában megnézése után, elhatároztam, hogy megnézem 1984 minden hónapjában, az adott hónapban bemutatott, világszinten azóta a legtöbbet hozó filmjét. Egyfajta szülinapozás keretében.

Domestic Box Office For January 1984

Hónap megjelenésből legtöbbet hozó: Hot Dog ...The Movie
Bemutató: 1984.01.13
Hó végi pozíció: 7.

A hónapban "futottak még" kategória:

  1. Becéző szavak
  4. A sebhelyesarcú
19. A Jedi visszatér

40 évvel ezelőtt, januárban, mikor a legnézettebb, de sajnos előző év novemberében bemutatott film, a Becéző szavak volt, és még javában nézték moziba az emberek a A sebhelyesarcút és a Star Wars befejező filmjét (ezek is sajnos 1983mas bemutatásúak), az új megjelenések közül, egy síelős (bocsánat, A síelős) film nyerte el a legtöbb mozis bevétel rangos titulusát.

Aki látott már legalább 1 paródiát, ami a sí sportág körül forog, akkor ő már látta ezt a filmet is. Amerikai "fiatalok" versenyeznek a csúnya "német" "fiatalokkal", hogy megszerezzék a sípályát és a győzteseknek kijáró megbecsülést.

Amíg a "férfiak" "kőkemény" hóbirkózás, hógolyó csatározás és "férfias" síbalettozás közben vetik össze "állatias" "erejüket", addig a csajok vizes póló versennyel, meztelen szaunával, félmeztelen síeléssel töltik el unalmas perceiket.

Nem is értem, miért kellett erről paródia, a film saját magát röhögteti ki.

A kedvenc kritikám 1984-ből nagyjából így szól: könnyed kis szórakozás, mely csak fele annyira lett debilis, mint amennyire lehetne.

Nem értek egyet.

Nagyon kínos élmény nézni ezt a filmet. Ugyan a gagyisága ellenére, a korrekt fényképezésnek, a klasszikus 80as évekbeli zenének és a sok meztelenségnek (és nem kevés softcore szexjelenet)nek hála, a film közepéig még úgy elvoltam vele, de a síbalettezéstől kezdve olyan szinten kezdett el besüppedni a homlokom, hogy az már fizikailag fájt.

Ráadásul, a filmnek sikerült a fenti dobozba felsorolt nevek mellett is, a 7. helyet besöpörnie. Nyitó hétvégéje elérte a A sebhelyesarcúénak a felét, ráadásul ezt még több moziba is mutatták be, mint azt. Már azt is nehéz elhinnem, hogy egyáltalán versenybe szállhatott, nem azt, hogy ilyen előkelő helyen zárhatott.

Mindegy, ez a sport nem az én sportom, odaát pedig láthatóan van egy nagyobb felvevő piac, akit ez a stílus megszólít.

Értékelem: 4

Hot Dog... The Movie (1983) on IMDb

Műfaja: vígjáték, romantikus, sport

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4618307829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása