Egy a tucatból

Licorice Pizza

2022. március 27. 09:48 - Kergeboci

Mi volt ez a film te??

Paul Thomas Andersontól eddig csak a Vérző olaj-hoz volt szerencsém, nos, ez a film merőben más. Bár egy közös "kapcsolódási" pont talán van. Az a hangulat. Nem ugyan az a hangulat (az előbbi maga a veszély, a feszült idegesség, ez utóbbi pedig a felemelő szabadság, szerelem), de a rendező munkásságának e "mély" ismerete alapján azt kell mondanom, PTA nem filmeket rendez, hanem élményeket.

Bár hallottam már pár véleményt a filmről, de a képek, trailer alapján, semmire sem számítva ültem be a moziba. Az első negyedében, meg is voltak a problémáim, nehezen indult be számomra. Furcsa volt a stílusa, kizökkentett a jelenetek alá vágott zene, a karakterek közötti feszengő kémia. Az egész, olyan, zavarba hozó, kínos volt. Aztán egyik jelenet jött a másik után, néha látszólag mindenfajta kohézió nélkül, de minden esetben az előbb említett feszengéssel, és ez valahogy elkezdett működni. Nem is akár hogyan. A film végére már fájt az arcom a nonstop vigyorgástól.

Ez egy remek és sajátos coming age film, mely a 70'es évek hangulatában mesél arról, milyen jó és viharos is (volt) fiatalnak és hülyének lenni.

A színészi játékért oda vagyok, Cooper Hoffmanról még sokat fogunk hallani a jövőbe. Hozza apja örökségét, egy ránézésre formátlan ronda ember, aki olyan lenyűgöző kisugárzással rendelkezik, hogy azonnal mindenkit levesz a lábáról. Alana Haim hosszú lábú énekesnőről sem mondtam meg volna egy percre sem, hogy nem színésznő.

Értékelem: 8

Licorice Pizza (2021) on IMDb

Műfaja: komédia, dráma, romantika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4617790534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása