Egy a tucatból

Poor Things

2024. február 02. 14:30 - Kergeboci

Szegény párák

Abszurd groteszk és végtelenül szórakoztató.

Nem mondom, hogy nem idegesített, vagy hogy nem irritált, még az is lehet, hogy ez egy szándék volt, nem tudom, de kétség kívül, egy feledhetetlen felfedezés volt ez az utazás.

A rendező, jó adagnyi szarkazmussal és gúnnyal mer beszélni jelen korunk világáról, egy felnőtt női testbe túszakolt gyermeki agy "felnövés" történetén keresztül.

A regényfeldolgozás mivoltja akár még csorbíthatná is ezen érdemeit, ha a rendezés nem lenne ennyire.. ?.. egyedi!

Ez a viktoriánus kori scifi-mese könyv lapjait megidéző látvány világ már önmagában moziért kiállt. A fényképezés, az irritálótól a fantasztikusig a teljes skálát bejárja.

A színészi játék, igazi csemege. De itt, tényleg minden túl van túl van tolva. A szexualitás, nem különben, Stone kisasszony, rendesen be és felvállalta a szerepét.

Engem, valahogy, talán pont az abszurditása, vagy csak a történetmesélésben való meg-megtorpanása, totál kizökkentett, távol tartott, így sajnos nem tudott annyira behúzni, mint ahogy anno azt a The Lobster tette. Egy újra nézést, valószínűleg nagyon is igényelne, de ahhoz meg túl sok, túl tömény volt, hogy ennek a közeljövőbe csak úgy újra nekiálljak.

Mindezeken felül (és együtt) ismételten remek élménnyel gazdagodtam.

Értékelem: 8

Poor Things (2023) on IMDb

Műfaja: komédia, dráma, romantika (, erotikus)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9118317337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása