Egy a tucatból

La La Land

2017. január 31. 11:50 - Kergeboci

Kaliforniai álom

Keser-édes romantikus musical, ezen stílusok tökéletes egyensúlyban tartásával. Mese, két, az élete célját hajszoló fiatal szerelméről, és annak múlásáról, a változásról. Nagyon ügyesen megírt forgatókönyv, mert az édes külső máz alatt, komoly, mindenki által ismert kérdéseket feszeget, és bátran mer modern maradni, változtatni a stílus szabályain.. Csak egy példát kiragadva, a női főszereplő nem a megszerezendő trófea szerepét tölti be, hanem saját céljai van, amiért nem fél kockáztatni és változtatni.

Megérdemelten szerepel ily sok helyen szinte minden díjátadón. Kötelezővé ugyan nem írnám fel, elsősorban a stílusa miatt, de gyönyörű alkotás lett. Ahogy kijöttem a moziból, kedvem lett volna újra beülni és megnézni.

Az énekeket nem viszik túlzásba, bár fontos részét képzik a műnek. A mondanivaló örök, a látvány fantasztikus, és a két színész között csak úgy ízzik a levegő. Az első két betét dalon nem kell megijedni, mikor jön a jelenet fent a hegyen, kettőjük között, az egyszerűen lélegzet elállító. Nem kis munka lehetett ezt összehozni. A legtöbb dal és tánc, szinte (vagy teljesen), vágás nélkül egysnittes jelenetben vannak bemutatva. Élmény a szemnek.

Le a kalappal a rendező előtt is, nagyon példás munkát végzett. Többször nézhető, és bátor film. Mindenki érteni fogja, miért, aki végig nézni.

Értékelem: 9

Kaliforniai álom (2016) on IMDb

Műfaja: musical, komédia, dráma, romantika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5312171084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása