Egy a tucatból

Tremors

2024. február 18. 20:30 - Kergeboci

Tremors - Ahová lépek, szörny terem

És a már Kevin Bacon, valamint a Dűne Part 2 is két hét múlva itt van..

A 90es évekbeli VHS szörnyfilmes korszakának egy kiemelkedőbb darabja.

A zsáner klasszikus vonásait, jóval szórakoztatóbban, jobb fényképezéssel, színészi játékkal (és színészekkel), és némi homokférges hangulattal tudja előadni, mely akkor és még ma is tökéletesen elszórakoztatott.

A nagy(obb) filmes látványvilág, a ma már jó képminőségnek hála, szemet szúró mozgató kábelek és az észrevehető miniatűrök ellenére is, most is megállja a helyét.

Talán köszönhetően a Cápát megidéző, egy ideig csak sejtető kamera mozgásnak, és a későbbiekben is gyakran használt praktikus effekteknek, nem igazán lehet rásütni, hogy nagyon öregedett volna.

Igazán semmi újat nem talál fel, de nem is akar. Annak, amit nyújtani szeretne, tökéletesen megfelel. És külön plusz pont a Predatoros kiszólásért.

Értékelem: 6

Tremors (1990) on IMDb

Műfaja: vígjáték, horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6018328569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása