Egy a tucatból

Still

2023. május 13. 17:44 - Kergeboci

Őszinte, energetikus, szomorú és mégis humoros dokumentum film M. J. Fox életéről és karrierjéről. Kapunk egy kis betekintést a korai éveiről, sikereiről, és nagyobb fókuszt betegségéről és az azzal való együtt éléséről.

Szerintem, azon felül, hogy az interjúztató mind a 3 mondata (vagy stílusa), bicskanyitogató volt, maga a film is hagy egy kis hiányérzetet az emberben. Rossz ezt így kimondani, mert a filmet M. J. Fox rá jellemző stílusa, optimista realizmusa teljes egészében áthatja, így pont annyira szívmelengetően szomorú mint amennyire felemelő, valahogy mégis .. nem is tudom.. kevés? Érzésre egy rövidített olvasmánya annak az önéletrajzi könyvnek, aminek a felolvasásából láthatunk jelentet.

Talán a betegsége kiderülése utáni időszak, melyre kevesebb időt szán a film. Az elmúlt pár év, évtizeden nagyon gyorsan átrohanunk, és annál is gyorsabban lezárjuk. Ettől függetlenül, jó hogy elkészült, bármilyen formában is, de mindig jó dolog, hogy M. J. Fox-ot képernyőn látni.

Értékelem: 7

Still: A Michael J. Fox Movie (2023) on IMDb

Műfaja: életrajzi, dokumentumfilm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6618123270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása