Egy a tucatból

a-ha: The Movie

2023. április 09. 16:52 - Kergeboci

Bevallom, kicsit katasztrófa turistaként álltam neki a filmnek. Egyrészt, a zenekart még itt Közép-Europában is egyslágeres zenekarnak ismerjük, pedig még legalább vagy 3 másik számuk híres volt erre felé. Másrészt, amit hallottam erről a doksiról, azt sejtette, hogy itt mély drámáknak és intenzív egymásnak feszülő jeleneteknek leszek majd szemtanúi.

Úgyhogy kicsit csalódtam is, meg nem is. A film messze nem olyan hatásvadász, mint amire gondoltam. Nyílt és őszinte (-nek hat), kendőzetlenül mesél az elmúlt 40 évről. A sikerekről, bukásokról, személyes érzéseikről, kínos pillanatokról.

Érdekes bár lassú, melankolikus hangulata volt. Sokszor látjuk a három tagot egymástól de az egész világtól távol, elzártan, és meglepően nyugodtan és őszintén mesélik el, hogy ez miért alakult így. Semmi felhajtás, csak az évek, és a lassan egymástól eltávolodó emberek.

Értékelem: 6

a-ha: The Movie (2021) on IMDb

Műfaja: dokumentum, életrajzi, zenés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5318098638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása