Egy a tucatból

Breaking the Waves

2021. november 21. 19:22 - Kergeboci

Hullámtörés

Nem vagyok Lars von Trier rajongó. Az Európával még elvoltam, a Dogma-val nagyon megszenvedtem, az Antikrisztus és A nimfómániást nem tudom a perverzión kívül mással magyarázni, így nem voltak elvárásaim. De azt is sikerült alul múlni.

Én a rendező filmjeit meghagyom a filmszakosoknak, elemezzék csak nyugodtan, és merüljenek el a megvalósítás sajátos mivoltjában. Nekem nem jön át semmi, bár látom, miről akarhat esetleg szólni. Vontatott, unalmas, felszínes és beteg. Hiteltelen, a vallásos keresztre feszítést/dugást meg rakja oda, ahova akarja, nekem ez semmit nem adott hozzá a filmélményhez. Azt reméltem legalább egy dolgot találok, amibe kapaszkodni tudok, vagy legalább a szerzői jegyek le fognak tudni kötni, de nem. Szenvedés pornó ez számomra, nem több.

szerk.: lehet kicsit túl szigorú voltam, de felhúzott a film. A fényképezés, főleg hogy adott eme kies isten háta mögötti vidék, jó keretet ad a történethez. A zenéket szerettem, és a színészek, annak ellenére, hogy a karaktereik nagyon kisarkítottak voltak, minden bele adtak. Ennyit minden képen meg kell adnom a filmnek.

Értékelem: 2

Breaking the Waves (1996) on IMDb

Műfaja: dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr10016761204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása