Egy a tucatból

The Dead Don't Die

2021. augusztus 05. 19:14 - Kergeboci

A holtak nem halnak meg

Megvannak azok a jelenetek a Family Guy-ban, mikor Peter beüti a lábát, és 5 percig fájlalja, vagy amikor percekig próbálja a döglött békát kituszkolni az ablakon? Nos, Jim Jarmusch leforgatott 2 órát ebből a stílusból.

Szerencsére Jarmuschnak sok-sok jó barátja van, így a film tele van tömve híres vagy hírhedt színészekkel, zenészekkel. Igaz, hogy a két főszereplő karakterén kívül, egyik másik szereplőnek sincsen az égvilágon semmi szerepe, bár meg kell hagyni, hogy a filmnek sincsen semmilyen értelme.

Egyfajta zombi szatíraként akar működni, tele utalással, önreflexióval, klisés társadalom bírálattal, melyek kombinációjából akár még egy jó film is kisülhetett volna, csak hát a rendező úgy döntött, hogy megszenvedteti a nézőket, mert ha élveznék a filmjét, akkor elveszne a nagy terv értelme.

Így hát 2 órán keresztül szenvedsz, unatkozol, miközben olyan karaktereket nézel, akik a forgatókönyvvel viccelnek, vagy egy japán-skót ufó-t játszanak el, vagy csak beköszönnek hogy helló, itt vagyok, már megyek is, jó volt részt venni a forgatáson. Teljességgel elpazarolt idő volt ezt végig szenvedni.

Most már ideje lenne valami jó filmet is megnéznem..

Értékelem: 3

The Dead Don't Die (2019) on IMDb

Műfaja: komédia, fantasztikum, horror

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr316650264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása