Egy a tucatból

Nope

2023. február 08. 16:41 - Kergeboci

Nem

Az első trailer felkeltette a kíváncsiságomat, de Jordan Peele neve is elég lett volna, hogy így két film után, kíváncsian várjam, mit tud még alkotni.

Érdekeset. Az alapötlet, hogy a spoiler valójában spoiler, és spoilerként is viselkedik, zseniális. Főleg, ahogy ez meg lett valósítva. A jelenések, ahogy spoilerkedik, olyan szintű feszültséget keltettek bennem, mint maga a trailer. A hideg futkosott a hátamon.

Aztán maga a mozi minősége is remek. Sajnos nagyobb vásznat igényelt volna, mint amit kölcsönözve biztosítani tudtam számára, de még így is tudott rám hatni ez a pusztában, az isten háta mögött, a hatalmas égbolt alatt elhelyezett vidék látványa. Ahogy a kamerakezelés, a vágás, a színészi játék, minden a helyén volt.

A tempója lassú, sokszor látszólag vagy ténylegesen ,apró és felesleges dolgokon pihen, úgyhogy megértem ha ez valakit azonnal kivet. Sajnos ahogy a spoilerről kiderül, hogy spoiler, onnantól, bár van még néhány erős pillanata, de lótempóba kezd el rohanni a lejtőn lefele. A végső összecsapás és megoldás, enyhén szóval is röhejes, és erőltetett.

Talán eddig ez a leggyengébb filmje a rendezőnek, de számomra ez még mindig minőség. Úgyhogy jöhet a következő.

Értékelem: 7

Nope (2022) on IMDb

Műfaja: horror, misztikus, scifi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5218044458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása