Egy a tucatból

The Departed

2021. július 20. 07:25 - Kergeboci

A tégla

Elégé bajban vagyok ezzel a filmmel. Már az eredeti filmnél a Mou gaan dou (Szigorúan piszkos ügyek) véleményemnél is leírtam, hogy nem vagyok kibékülve a feldolgozással. Akkor az emlékeim alapján egy 7 pontot adtam IMDB-n erre, mert hogy alapvetően a "lopott" történt jó, a színészek egy része jó, csak a megvalósítás hibádzik. Most így újra nézve (igaz, kicsit befolyásolva az egyik általam hallgatott podcast audiokommentátora által) kicsikét rosszabb a véleményem.

Ez a film, alapjaiban van elrontva. A jelenetek vágója speed-en, a hangrendező (és zene választó) ópiumon, a szöveg író cracken, a kamera kezelő pedig hallucinogén gombán élte meg a forgatás és az utómunka egészét. Ezt a rendezetlen káoszt nagyon nehéz jóízűen nézni (és ezen a magyar szinkron hangok kifejezetten nem segítenek). A színészek túlripacskodása és a szövegkönyv óvodás keménykedése kifejezetten bántó.

Tisztán emlékszem, hogy az eredetin azért zavarodtam meg, mert nehéz volt a két színészt megkülönböztetni, itt meg azért, mert a vágás első nézésre szinte követhetetlenné tette a történteket. Természetesen vannak emlékezetes és jól megrendezett részek is (főleg ha az oda nem illő tingli-tangli zenét kikapcsolja az ember agya), csak több a rossz megoldás, ami az ember fejében megmarad.

Aki még nem látta, annak az utolsó 15 perc biztos okozz némi meglepetést, de már előtte is voltak feszült pillanatok és érdekes csavarok. Csak az a csak ott ne lenne.

Értékelem: 4

The Departed (2006) on IMDb

Műfaja: krimi, dráma, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4416633218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása