Egy a tucatból

Mank

2021. március 28. 15:06 - Kergeboci

Forgatókönyvi főhajtás egy forgatókönyv író és legjobb munkája előtt. Ez a munka pedig nem más, mint az Aranypolgár.

Amire számítottam, bár kevésbé örültem neki, az az, hogy nem a történet filmre viteléről szólt (ami engem kicsit jobban érdekelt volna) hanem annak eredetéről. Ez inkább egyfajta történelmi lecke a korszakról és bizonyos szemszögből Hollywood működéséről, így úgy érzem, elsősorban a filmkészítők, írók és filmrajongók számára készült, és kevésbé az átlag nézőnek.

Az Aranypolgárhoz méltóan, a történetvezetés nem teljesen lineáris, illetve az, csak nem egy idősíkon játszódik. Nem annyira ugrálós és főleg nem elbeszélések alapján flashbackelt, mint az említett mű. Párhuzamosan halad két szál, a múlt és jelen, mely bemutatni szándékozza azokat a körülményeket, politikai és propaganda eseményeket, valós személyeket, akik valamilyen formában megihlették a történetet. Pár jelenetben utal az eredetire, illetve a korszakra jellemző rengetek easter egg add némi csemegét a nézőnek (már ha valamit ismer ezek közül, hiszen egy 90 évvel ezelőtti korszakról mesél).

Én személy szerint kaptam némi rálátást, mely alapján jobban meg tudom érteni az Aranypolgárt, illetve a történet vezetés és a színészi játék engem elszórakoztatott (főleg Gary Oldman alakítása), de a véleményemet azzal a filmmel szemben nem tudta megváltoztatni. Bár nem is hiszem, hogy ez lett volna a célja.

Értékelem: 6

Mank (2020) on IMDb

Műfaja: életrajzi, komédia, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr5816482832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása