Egy a tucatból

The Gentlemen

2020. május 26. 19:00 - Kergeboci

Úriemberek

Csak röviden, mert ez simán egy újranézős film. Guy Ritchie régi alkotásait (Blöff és társait) idézi. Igazi hangulat film, az erőssége a karakterek és a köztük lezajló párbeszédek. Abszurd szituációk (bár a régi filmekhez képest még mindig visszafogottabbak), több szemszögből elmesélt helyzetek. Minden perce pörög, nincs megállás vagy lassítás.

Bizonyos jelenetei és karakterei néha a Blöff és a Ravasz, az agy.. képsorait idézi, bár így elsőre nekem nem úgy tűnik, hogy ez is klasszikussá nőhetné ki magát. Szerintem ahhoz nagyon kevés volt a történet, és a karakterek is jóval kevesebb kifejtést, vagy legalábbis kevesebb emlékezetes jelenetet kaptak, mint az említettekben. De majd ezt módosítom, ha újrázva mégis jobban ütne.

Értékelem: 7

Úriemberek (2019) on IMDb

Műfaja: akció, komédia, krimi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8715718486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása