Egy a tucatból

Jojo Rabbit

2020. január 26. 21:07 - Kergeboci

Jojo Nyuszi

Remek szatirikus, abszurd vígjáték, egy olyan témáról, ami azért elég necces (és nehéz) viccesen tálalni. A második világháború végnapjai, egy náci eszmét vakon követő kisfiú szemében (akinek nem mellesleg Hitler a képzeletbeli barátja). Központi témája a holokauszt, és bizony vannak benne súlyos pillanatok. És mégis, tud optimista, életteli, eleven és színes maradni, úgy, hogy minden percében megtalálható ezen sötét napok tragédiája.

A főszereplő remekül áll a film stílusához, a felnőtt téma ellenére is tud gyermek maradni, és a kicsit (direkt) túljátszott, harsány karaktere ellenére is, egy percre sem lett idegesítő vagy valószerűtlen. De a mellék szereplők is remekeltek. A karikaturisztikus, rajzfilmkarakteres Hitlert játszó Taika Waititi (amúgy remek humoros túlpörgése) mellett, Scarlett Johansson, Sam Rockwell és Thomasin McKenzie neve mindenképpen kiemelendő. Nekik jóval kevesebb játékidő jutott, és karakterük is sokkal csendesebb, árnyaltabb, de pont ezt volt talán nehezebb is eljátszani. Mindhárman remek munkát végeztek.

Ötletes egyedi stílusú, színes képi világgal és még jobb forgató könyvel rendelkező, nagyon is szerethető alkotás, amit én még bőven néztem volna még egy órán keresztül.

Értékelem: 9

Jojo Nyuszi (2019) on IMDb

Műfaja: komédia, dráma, háborús

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1115429458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása