Egy a tucatból

Ah-ga-ssi

2020. január 03. 09:49 - Kergeboci

A szobalány

IMDb Top 250 - 232.

A negyedik kör:

231. Lagaan (2001)
232. A szobalány (2016)                        kiválasztott
233. Don Bombay (2003)
234. A herceg menyasszonya (1987)     top250: 8
235. PK (2014)

Azon kevés ázsiai filmek nagy része, amit láttam, idegesítően lekezelően bánt a női mellék karakterekkel, és banálisan a szerelmi szálakkal. Mennyire tudják ezt árnyalni akkor, ha a főszereplők nők?

Koreai film, java részt koreai (és hongkongi) szereplőkkel és rendezővel, angol írónő regénye alapján. Az alapanyagból remek forgatókönyv született, amit még remekebb rendezés tette fel a top250es listára. A fényképezés első rangú, a színészek sokkal visszafogottabbak, mint ahogy azt vártam. A szoftpornó jelenetek egész visszafogott mennyiségben jelentkeznek, és sokkal inkább a karakterek közt kialakuló viszonyokra és a történetben elrejtett nem is egy csavarra fókuszált a készítő csapat. Mindegyik karakternek, még a perverz öregnek is van egy karakter fejlődése, ami nem is igazán fejlődést, sokkal inkább a történet jobban kibontása során való megismerését jelenti.

A történet egyfajta heist-filmes történet, mely sokkal inkább a cselszövésre sem mint a tényleges "rablásra" épít. Három felvonásból áll, amiből kettő a már ismerni vélt történet több szemszögből való bemutatását, míg a harmadik a lezárását mutatja be. Nem sokat vártam a filmtől, de jóval többet kaptam.

Értékelem: 8

A szobalány (2016) on IMDb

Műfaja: dráma, romantika, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr7415390960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása