Egy a tucatból

American Animals

2019. június 07. 14:32 - Kergeboci

Rendhagyó heist film, megtörtént események alapján, egy csapat fiatal egyetemistáról, akik csupán filmekből táplálkozva, megtervezik 12M dolláros rablásukat. 
A film első fele a karakterek bemutatásával kicsit unalmas, de szükséges. A rendhagyó jelzőt azért használom, mert a megtörtént eseményeket úgy próbálta a rendező hitelesíteni, hogy a filmben a színészek mellett, megjelennek a történet valódi szereplői, azok szülei, tanárai is. Ezek egyrésze dokumentumfilm formában lett megvalósítva, ahol is az élményeikről, a megtörténtekről mesélnek, másrészt (igaz, talán csak ha két alkalommal) belépnek a filmbe interaktálni a színészekkel is. Ez utóbbiból lehetett volna kicsit több is.

Amit nagyon jól csinál a film, az a második fele. Lehozza a történtek által gerjesztett érzelmeket a nézőhöz, nagyon emberközeli, nagyon hatásos. Átadja a tervezés izgalmát, a problémák okozta pánikot, a feszültséget, a rettegést, a lemondást, kilátástalanságot, a reményt. Remekül bánik az érzelmekkel.

Megemlíteném még a zenét, illetve a két főszereplő játékát is. Mindezekkel, csak ajánlani tudom.

Értékelem: 7

Hét nővér (2017) on IMDb

Műfaja: életrajzi, krimi, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1814883558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása