Egy a tucatból

Hurok

2017. szeptember 19. 16:40 - Kergeboci

A film előtti nyilatkozatoknak egyáltalán nem felel meg, ezt a rendező a mozi verzióra vágással (túl hosszú, túl bonyolult lett volna az eredeti forgatókönyv megvalósítása) magyarázta meg utólag. Ennek, és még pár kiegészítő információnak hála (Filmbarátok podcast által, a rendezővel készült fun made audiokommentár), így egy kicsit jobban felértékelődött a film a szememben.

Első nézésre túlságosan is logikus, egymásutáni "idősíkok"ra számítva néztem, és így nem is nagyon állt össze a teljes egész. A fent említett információk birtokában, inkább egy végtelen hurokra (végül is, a cím is erre utal), sokkal inkább amolyan Triangle féle pokoli körforgásra asszociálva, simán el tudom engedni azokat a sarok pontokat, amik annyira szemet szúrtak.

A színészi játék jó. A hangulata nagyon meg van. A kamerakezelés, a képi világ, egyben van a film egészével. A történet elégé mindfuck, bár már láttunk ilyent (korábban említett Triangle vagy a Lé meg a Lola). Ez így, főleg magyar filmrendezőtől, relatíve kicsi költségvetéssel, mindenképpen elismerésre és figyelemre méltó. Messze nem hibátlan, tényleg kell egy kis alá magyarázás, vagy legalábbis a helyén kell kezelni a filmet (még egyszer, a címe nem véletlen), és így bátran ajánlható, szerethető alkotás.

Értékelem: 7

Hurok (2016) on IMDb

Műfaja: krimi, scifi, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6812878374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása