Egy a tucatból

Eye of the Needle

2024. június 27. 08:03 - Kergeboci

Tű a szénakazalban

Sajnálom, hogy ez a szomorú hír kellett hozzá, hogy én is megismerjem ezt a klasszikus thrillert.

Nem is értem, hogy maradt ez ki nekem, pedig a témáját tekintve, fiatal korom egyik kedvenc témájához nyúlt. Második világháborús kém film.

Egy feszült hajsza, mely úgy képes végig érdekfeszítő maradni, hogy végig tudjuk, mi lesz a vége.

A remek forgatókönyvet a még remekebb Donald Sutherland teszi még érdekesebbé, és ezt még az eredeti utószinkron munka sem tudta teljesen elrontani. Pedig azért rendesen próbálkozott vele.

Az eltelt 44 év ugyan érződik a filmen, de ez a valós helyszínen, valós kaszkadőri és színészi munkával való forgatás, nagyon jó nosztalgikus ízt ad neki.

Nem mondom, hogy a kém-thriller szál, túl sok újdonságot hordozott volna, de a megvalósítás jó volt, a fordulat, helyszín váltás a film közepénél pedig adott egy másfajta, némileg betegebb hangulatot az addig látott meneküléshez.

Értékelem: 7

Eye of the Needle (1981) on IMDb

Műfaja: romantikus, thriller, háborús

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1918436077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása