Egy a tucatból

Rent

2022. augusztus 05. 21:46 - Kergeboci

Rent - Bohém élet

A filmet a tick, tick.. BOOM! óta meg akartam nézni. Amúgy is szeretem a musicaleket, és láthatóan Jonathan Larson stílusa nálam betalál. Hétköznapi témákra tud olyan életteli számokat keríteni, hogy nehéz is nem szeretnem (legalábbis az előbb említett film alapján).

Ez a színdarabja, bár messze nem lesz a kedvencem, ismételten bizonyította ezt. Bár ez azért jóval klasszikusabb stílusban íródott, és főleg a kapcsolatok köré épülnek a számok, de még azon belül is tud meglepetést okozni (pl. az esküvő jelenet).

A mű egy színes társaság körül forog, színes bőrszínben, szexuális beállítottságban, munkában és függősségükben. Fiatalok, legtöbbjük művész lélek, a megélhetésért küzdve élnek napról napra. Téma lesz a pénztelenség, drogfüggőség és az AIDS betegség is. Nem egy túl keményen lehúzó film, de azért megvannak a sötét pillanatai.

A karakterek változatosak, néha vannak jó pillanataik, néha kevésbé. Ahogy a számok is, van amelyik betalált, van amelyik nem. A film sokszor utószinkronizált, és ez erősen feltűnik, el is vesz néha az élményből. Ahogy a kapcsolatok közül is, Angel és Maureen két történet szála jobban lekötött mint Mimi vergődése (már bocsánat), és a vége jelenet is erősen kilógott a sorból. Értem én, hogy pozitívabb lezárás kellett, csak ez így kicsit összecsapottnak tűnt.

Végül is élveztem és nem bántam meg, de ajánlani a tick, tick.. BOOM!-ot hamarabb fogom

Értékelem: 6

Rent (2005) on IMDb

Műfaja: dráma, musical, romantikus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr4117901697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása