Egy a tucatból

Happy Flight: Happî furaito

2022. február 21. 12:34 - Kergeboci

De folytatódjon tovább a japán online film fesztivál '22. Egy kicsit a kedvem ugyan elment a nyugati véleményeket olvasva, de a környezet miatt, erre is szerettem volna sort keríteni.

Sajnos ez egy ízig vérig tv-film, minden tekintetben. Bénácska rendezés, egyszerű fényképezés, hullámzó teljesítményű színészi játék, eredeti ötletre áhítozó cselekmény, Cobra-11-et idéző "zenei" betétek. Talán csak a helyszín az, ami fel tudta dobni, az, ahogy bemutatja és ahogy belelátunk egy repülő téri "teljes" személyzet munkájába. Az ilyen betekintés, a függöny mögé néző koncepció mindig add némi pluszt az alap történethez.

A film stílusa végső soron dráma, de ez jócskán fel van vizezve vígjáték elemekkel. Konkrétan annyira, hogy a drámai szál, a film utolsó harmadába jelentkezik be azzal, hogy helló, én is itt vagyok. A humor része.. hát, ahogy mondottam tv-filmes, ráadásul japán. Szóval idétlen arcok, túl játszott gesztusok, esős kelős vagy a férfi üvöltözik a nővel jelenetek. Ez egy max 70-80 percben sem az általam kedvelt kategória, az plusz 20 perc már kicsit zavart.

Ettől függetlenül a már említett reptéri betekintés miatt két részletben elvoltam vele.

Értékelem: 5

Happy Flight (2008) on IMDb

Műfaja: vígjáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1117703868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása