Egy a tucatból

Liar Liar

2022. január 01. 17:10 - Kergeboci

Hanta boy

Kis kellemes agykikapcsolós vígjátékra vágytam, és erre úgy emlékeztem, hogy pont az.

Végül is nem tévedtem. Bár meg kell hagyni, így 37 évesen, azért nagyon másként éltem meg, mint anno 23 évvel ezelőtt. Kicsit sajnálom is, hogy elmúltak azok az ártatlan évek, ahol jóízűen tudtam egy ilyen filmen szórakozni, pedig komoly elvárásaim nem igazán volt. Igaz, az még ezen felül is jobban meglepett, hogy ez mennyire sikeres volt a maga korában. Legalábbis bevétel tekintetében. Lehet tényleg más idők voltak azok ott 2001 előtt.

A történet rém egyszerű, már már karácsonyi film minőség. Adott egy apa, ki munkájából adódóan rendre lemarad a fiával tervezett eseményekről. Így hát a gyerek szülinapi kívánsága, hogy az apja egy teljes napig képtelen legyen hazudni. És a kívánság teljesül.

 

Mivel a férfi ügyvédként dolgozik, és ahol tud, csak hazudik, így érthető módon, ez teljesen romba dönti az életét. De mint egy szép tanmese, pont ez kell ahhoz, hogy rájöjjön, milyen rossz apa és milyen rossz férj is ő valójában.

A színészkedés túljátszott, a mellék karakterek műanyag bábuk. Azt meg kell hagyni, hogy a harsány poénkodás viszont még most is sokszor elérte a célját. Nincs mire haragudni, nincs mit felmagasztalni, egy 80 percnyi ökörködés, melyet el lehet nézni, és melyen e lehet szórakozni.

Értékelem: 6

Liar Liar (1997) on IMDb

Műfaja: vígjáték, fantasztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr9316800476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása