Egy a tucatból

Vanishing on 7th Street

2021. december 05. 12:59 - Kergeboci

Eltűnések a 7. utcában

Még 2016-ban, a Retroshock filmajánlása keretében került fel a watchlistemre. Mivel nem mindig ütközik a véleményem Kenny-ével, és a lehúzó vélemények az IMDB-n nem éppen túl csábítóak, így egész idáig pihent a watchlistemen. De a random.org most úgy döntött, elég volt.

Először is gyorsan lezavarnám azt, aminek sok köze nincs pontozásomhoz: Hayden Christensen. Ahogy azt korábban is már állítottam, van potenciál az emberben, csak a szerepválasztása nem az igazi. Nos, ezt most kicsit árnyalnám, mert ez a szerep választás jó volt. De bakker, a hangja és az arca, mintha minden másodpercben csak nyávogna és siránkozna. Még akkor is, mikor nem. A hanglejtése, a szavak formálása.. Nem tudom, de most (is) kifejezetten irritált.

Azonban a filmben, meglehetősen pozitívan csalódtam. Alapvetően szeretem a világvége hangulatú filmeket, és a horrorba is elsősorban azokat díjazom, melyek inkább sejtetnek, sem mint premier plánba tolják a jumpscare-eket. És meg kell adni, az eltávozottak hátramaradt árnyai, simán az első kategóriába esik bele.

Tény, nem a legeredetibb ötlet, a színészek terén sem mutat fel túl sokat, és nem fogunk napokig a film végén agyalni és vitatkozni. De a hangulat, ahogy egy szempillantás alatt, eltűnik a földről szinte mindenki, és csak az árnyékuk marad hátra, valamint az a lelket szorongató nyomás, ahogy a fizika törvényei összeesküdnek a hátra maradottak ellen, azért, hogy végül őket is ellepje a sötétség és a sötétséggel érkező árnyak, nálam működött. Egy egyszer hátborzongató élménynek legalábbis bőven elég volt.

Értékelem: 6

Vanishing on 7th Street (2010) on IMDb

Műfaja: horror, misztikum, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2316774162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása