Egy a tucatból

Spy

2020. október 25. 17:11 - Kergeboci

A kém

Nem tudom miért nem állítottam le a 20. percben ezt a "remek" vígjátékot. Talán csak azért, mert nem volt kedvem anélkül ítélkezni, hogy a végére nem járnék az egésznek. Ebből a szempontból, "jól" döntöttem, mert így végül is kevésbé húzom le, mint ahogy azt az elején tettem volna.

Erőltetett, kínos szituációkra építő vígjáték, egy alapjaiban még működő képes kém filmes ötlettel. A szereplők közül meglepő módon Melissa McCarthy zavart a legkevésbé, még-még kedvelhető figura is volt. Sőt, a túljátszott és erőltetett karakter ábrázoló jeleneteken kívül, nagyon a színészi hülyéskedésekbe nem is tudnák bele kötni, azt a keveset bőven hozták, amit a terv megkövetelt. Komolyabb bajom a szándék(talanság)-al volt, amire könnyen rájöhettem volna, ha megnézem az író-rendező nevét. Paul Feig neve alatt ugyanis pont ilyen, sőt rosszabb alkotások kerültek ki (igen, van, amit látatlanban is lehúzok). És az egészre ráteszi a gyermeteg szövegkönyv és a TV filmes látványvilág a koronát.

Amit bírtam benne, hogy Pest az Párizs, Buda pedig Róma, vicces volt látni az ismerős helyeket. Ami még tetszett, az Jason Statham faarcú monológjai arról, hogy ő mekkora egy szuper állat. A többi része az elment, a kínos és a nézhetetlen kategória között ingázott számomra.

Értékelem: 4

A kém (2015) on IMDb

Műfaja: akció, komédia, krimi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8916257440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása