Egy a tucatból

78/52

2019. december 24. 20:25 - Kergeboci

78 kameraállás, 52 vágás. 3 perc jelenet, ami kitörölhetetlen részévé vált a popkultúrának, és az is ismeri, aki a filmet (Psycho) még sosem látta. Erőszakos jelenet, mely nézése közben, még anno pár hete, 2019-ben is, beleborzongtam, úgy, hogy valójában az a kés, csak egyetlen egyszer ér a testhez (bár tény, ehhez az érzéshez egyrészt kellett az, hogy nézzem a filmet, az elejétől kezdve, és sokat hozzátett a jelenet folytatása is)

A dokumentum film 90 percben vesézi ki a film ezen részletét, a hozzá köthető foreshadowing (mi erre a jó magyar szó? sejtető?) jelenetek bemutatásával, a megjelenő szimbolikák értelmezésével, pár híresebb színész, rendező és zeneszerző kíséretével. Nem lett túlmagyarázott, és kapunk néhány érdekes tényt, ami nem biztos, hogy mindenki ismert.

Értékelem: 6

78/52 (2017) on IMDb

Műfaja: dokumentumfilm

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8515365102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása