Egy a tucatból

Locke

2017. január 25. 16:37 - Kergeboci

Locke - Nincs visszaút

Egy sokat mondó magyar cím, igaz, teljesen felesleges bővítése az eredetinek.

Ez a kamaradarab. A teljes cselekmény egy kocsi belsejében zajlik, majdnem valós időben (2,5-3 óra eseményei). Arcát adó szereplő egy darab van, ő pedig a "nemtudrosszulalakítaniakkorsemhaakarna" Tom Hardy. Mellette még 5 hang veszi ki részét a történetből; őket telefonon keresztül hallhatjuk megszólalni.

Röhejesen egyszerű az alap: egy férfi felelősség vállalása, ami alapjaiba dönti romba a teljes eddigi életét.
A döntés mozgató rugója az a rész, ami kicsit nehezen befogadható egyes nézők (köztük vagyok én is) szemében. Teljesen érthető, hogy egy ilyen apa figurával a főszereplő múltjában, ilyen és hasonló érzések törhetnek elő belőle, de az, hogy ezért tönkre teszi a karrierjét és a boldog családi életét, az nekem kicsit életszerűtlen volt.

De végső soron így is működött számomra is. Lassú, hangulati film, súlyos döntésekről, érdekes telefonbeszélgetésekkel előadva. Sajnos nincs benne többször nézős faktor, de mindenképpen egy ajánlott és egyedi alkotás.

Értékelem: 7

Little Children (2006) on IMDb

Műfaja: dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2312155387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása