Egy a tucatból

The Bourne Ultimatum

2016. szeptember 20. 14:26 - Kergeboci

A Bourne-ultimátum

 -= muszáj lesz SPOILEReznem, mert nehezen tudom meghatározni, mi az ami elmondható, mi az ami nem. Szóval ha még nem láttad, először nézd meg. Előjáróban: nem bánod meg =-

És akkor jött a harmadik rész, ami a széria általam látott részei közül, a legjobb. A rendező maradt az előzőből, és hozta magával a kamera rángást és a ragaszkodást a zöld-fekete színkombinációhoz. Viszont, az akciók jobban élvezhetőbbek lettek, és néha azért egy egy új és világosabb jelenet is előkerül. A történet szintén alibi, lényegében az előző rész folytatása (annyira, hogy annak a vége, az itt a 20. perc), csak itt nem a bosszú jön előtérben, hanem ismét az első részhez hasonló, emlék töredékek visszaállítása.

A film amúgy több ízben is egy tribute-ja az elsőnek.Olyan apróságokra gondolok, mint a hajvágós jelenet, vagy az a lélegzet elállító verekedés a lépcsőházban (csak itt nincs alatta zene, ami talán még jobbá is teszi, mint az első rész verekedés(ei)t), vagy nagyobbakra, mint a vége, ahol kb megidéződik az első rész kezdése.

De, a második résznél is sokkal több akció, sokkal feszültebb (vasútállomásos jelenet), és sokkal pörgősebb. Itt már nincs idő megállni és beszélgetni. Az autós üldözés innen is emlékezetes, és még az egyik (madridi) ügynök is elég sok borsot tud törni a főhős orra alá. A befejezés szódával elmegy, az előzőnél talán kicsivel jobb. Azért 3 másodperccel hamarabb vége lehetett volna, de hát meg kellett mutatni, hogy ezt ők folytatni akarják. Igaz, ezzel végül is elég sokat vártak.

Lényegében műfaj reformáló széria ez, ami irtózatosan szórakoztató. Akció film rajongóknak kihagyhatatlan darab, senki ne várjon vele annyit mint én, mert lehet az első rész, nem fog a legjobban öregedni az évek múltán.

Értékelem: 8

The Bourne Ultimatum (2007) on IMDb

Műfaja: akció, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2911723169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása