Egy a tucatból

Extraction

2023. július 20. 11:23 - Kergeboci

Tyler Rake: A kimenekítés

Délutáni kis semmi extra, egyfajta butított Raidje a lövöldözős akciófilm műfajnak. Ami jól áll neki, hogy nem is akar annál többet adni, mint amire képes. Véres akció, egy perce meg nem álló vérprofi zsoldos prezentációjában, aki egymaga két ezred katonát/rendőrt lekaszál, anélkül, hogy őt egyszer is fejbe találnák. Természetesen azért a mai trendnek megfelelően Ő is sérül, sőt, rendesen amortizálódik lefelé, de azért sokat nem kell izgulni itt sem érte, sem a többi mellékszereplőért. Pontosan tudjuk, kinek mi lesz a sorsa.

A látvány világ olcsó, a CGI kifejezetten bántó, de a fent említett örökmozgás és a látványos és kreatív kamerakezelés, azért sokat ment a helyzeten. A film közepén történő autós üldözés és annak folytatásaként az egysnittes(nek álcázott) menekülős rész egyszerűen hihetetlenül jól meg van csinálva.

A szereplők teszik a dolgukat, pár karakterben még van is nyoma némi kreatívkodásnak, de nem mer messze elrugaszkodni a műfajától. Talán nem is kell. Egy egyszeri adrenalin löketnek teljesen megfelelt. De az is igaz, hogy jövőre már egy percre sem fogok emlékezni belőle.

Értékelem: 5

Extraction (2020) on IMDb

Műfaja: akció, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6418174192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása