Egy a tucatból

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford

2016. április 13. 16:09 - Kergeboci

Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

Rockwell itt már jóval visszafogottabb szerepet kapott, de igazából úgy is Brad Pitt és Casey Affeck játékára fog mindenki figyelni.

Vadnyugat egyik híres banditájáról és az ő kvázi kivégzéséről szól, arról, hogy mi és hogyan vezetett oda, hogy végül a bandájának egy tagja (legalábbis egy rajongója) fejezze be a pályafutását. Elégé zavarba ejtő film, ahogy a címe is mutatja, a harmincvalahány embert lemészárló, paranoid és őrült gyilkos lesz a mondák hőse, amíg az őt hátulról lelövő pedig a gyáva, köpni való hitszegő.

Erős film, nehezen fogyasztható. Sok a (majdnem) álló kép, elnyújtott a cselekmény, és a film háromnegyedét betöltő lezárás sem éppen egy teljes megelégedést nyújtó befejezést adja, ami némileg felszabadítani a néző lelkét a rá nehezedő súlytól. Ettől függetlenül ezt bátran merem minden nem popcorn mozira vágyó számára ajánlani.

Nick Cave, mint a film zeneszerzője meg egyszerűen zseniális, nagyon jó atmoszférát sikerült megteremtenie a rendezővel karöltve. Érdemes figyelni a cameoját is a film vége felé.

Értékelem: 7

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007) on IMDb

Műfaja: dráma, krimi, életrajzi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr708603016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása