Egy a tucatból

Forsaken

2023. október 05. 19:19 - Kergeboci

Egy klasszikus vadnyugati történettel állunk szemben. Fejlődő kisvárost felvásárolni akaró gonosz pénzzsák felfogad egy rakat banditát és egy pisztolyhőst, hogy megerősítse eladási szándékait a város körüli terület gazdáiban. Szerencsétlenségükre éppen visszatér a helyi lelki pásztor fia, kit bár a háborús és mesterlövész múltja kísérti, így nem áll szándékában erőszakhoz folyamodni, de mi úgyis tudjuk, hova fog ez majd még kifutni.

Gondolom előnyben vagyok az "átlag" nézővel szemben, mivel a film minden jelenetét össze tudnám ollózni gyerek korom rongyosra olvasott filléres western novellái közül (de szó szerint, MINDEN másodpercét). Ami, furcsa mód, nem ment nagyon az élvezhetőség rovására. Inkább tartottam egyfajta múltidézésnek, adott némi nosztalgia élményt.

Lassú, klisés, igazából teljesen középszerű filmről beszélhetünk, melyet nálam tényleg csak a fent említett nosztalgia faktor mentett meg. Külön tetszett a két párbajhős szembe állítása, a két hidegvérű profi, akiknek nincs egymással semmi bajuk, sőt, talán még némi bajtársias viszony is fennáll köztük, mégis, mindketten tudják, hogy eljön a pillanat, mikor az egyikük végezni fog a másikkal. Ezt a fajta "romantikát" mindig is imádtam ezekben a történetekben. Megadja a feszültséget, a várva várt végső leszámolásnak.

Aki még nem látott/olvasott ilyent, egy próbát megér, 1,5 óra, némi pörgetéssel gyorsan kivégezhető. Külön érdekesség, hogy az apa-fiát a két Shuterland, Donald és Kiefer játssza. Az öreg kisujjból hozza a pap figuráját, a hidegvérű nyugodt gyilkológép szerepére pedig ki más lenne alkalmasabb, mint a 24 Jack Baur-je? Úgyhogy ja, egy lövetű film, a kötelezőt hozza.

Értékelem: 6

Forsaken (2015) on IMDb

Műfaja: akció, dráma, western

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr8918228571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása