Egy a tucatból

Last Night in Soho

2023. június 21. 09:34 - Kergeboci

Utolsó éjszaka a Sohóban

Kicsit furcsán éreztem magam, úgy mindenki között ülve ezt nézvén. A film ugyanis, meglehetősen csajos jelenetekkel operál. Sok a táncikálás, színes buggyos ruhákban illegetés. De maga a történet sem túl férfias. Kisvárosi leányzó menni nagyvárosban divattervezőnek, és esténként buli van. Épp ezért is volt meglepő, hogy ez a kislányos történet milyen hátborzongató thrillerbe, sőt mi több, horrorba csap át.

Jó, kicsit túloztam, mert már az alap történetet belengi a disszociatív kórkép "bájos romantikája". Ennek megnyilvánulása kezdetben csak egyfajta időtörés, időutazásos hangulatban adja meg a természetfeletti hangulatot, amely viszont kezd egyre erőszakosabb jelleget ölteni, míg végül a képzelet szülte sík szépen lassan begyűrűzik a lány való életébe is.

Úgyhogy nekem tetszett, nagyon is. Külön kiemelendő a két színésznő játéka, a szuper vágatlan jelenetek, mely során a karakterek (kamerán kívül) észrevétlenül cserélnek egymással helyet, de azok a részek is, mikor egyszerre szerepelnek a képernyőn (elején még teljes szinkronban, később egyre jobban szétcsúszva egymástól).

A végső megoldás, a "nagy" csavar és annak lebonyolítása csak az, amely kicsit gagyira sikeredett, de ott nagyjából már vártam is valami hasonlóra.

Értékelem: 7

Last Night in Soho (2021) on IMDb

Műfaja: dráma, horror, misztikum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2918150640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása