Egy a tucatból

Top Gun: Maverick

2023. február 20. 09:50 - Kergeboci

Nagyjából pont annyira érdekelt mint az első rész. igaz, most, hogy azt újra néztem, kicsit jobban érdekelt, miért is kellett megcsinálni a folytatást.

Nem vagyok benne biztos, hogy kaptam rá választ, de ha ennek el kellett készülnie, akkor azt így kellett megcsinálni. Rengetek omázs jelenet kapott benne helyett, konkrétan a film eleje az első rész nyitányának egy az egyben újra forgatása. De a régi szereplők feltűnése, a karakterek rivalizálása, egy két szereplő közötti kapcsolat, mind mind az első részt idézi.

Amibe előre lépés történt, azok minimálisan a párbeszédek, a karakterek közötti kémia, de amibe nagyot ugrott, az a látvány világ, a repülős jelenetek varázsa. Egyrészt sokkal életszerűbb lett, az arcok torzulnak, a magas G-t elviselő légzés technika használva van, a nyilvánvaló CGI ellenére is szinte minden jelenet olyan, mintha tényleg megtörtént volna. A hangzás zseniális, az egész látvány világ, moziért kiállt.

A történet valamennyire érdekesebb, ez, hogy van egy konkrét misszió amire felkészülnek, sokat lendített az összképen, még akkor is ha java részt a gép vs. ember, új technológia vs. régi, fiatal tehetségek vs. a tapasztalt öreg veterán kettős tengely körül forog az egész.
Talán ebből itt és ma már klasszikus nem lesz, de folytatásként és önálló filmként is megállta a helyét.

Értékelem: 6

Top Gun: Maverick (2022) on IMDb

Műfaja: akció, dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr3418053866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása