Egy a tucatból

Star Wars: The Clone Wars

2022. november 28. 09:34 - Kergeboci

Star Wars: A klónok háborúja

Ha már panaszkodtam, hogy mostanában nem nézek filmet, csak sorozatra költöm el ráérős időmet, akkor már miért ne raknám fel az aktuálisan elkezdett sorozatom pilotját. Végül is, filmnek számít.

Star Wars. Kapcsolatom a világgal, hektikus. A gyerek korom, és talán jelenkori személyiségem meghatározó alkotása, melyről az évek során, sikerült Hollywoodnak leszoktatnia. De a jelen nem tudja a múltat elhomályosítani, a zene, a hangulat, a világkép, azonnal elvarázsol, pillanatok alatt visszarepít egy boldogabb helyre.

Aztán a Mandó, az új filmek nagyobb hányada, a Boba, a Solo, az Obi, át is húz onnan a nyitás után egy mély büdös pocsolyába, és azt már annyira nem élvezem.

De nem húzom sokáig. Mandóba is voltak kedvelt részek, új filmekben is találtam értékelhetőt, és a játék világ az elmúlt évtizedekben, bőven ellátott tápanyaggal. Aztán azt mondták, ehhez ez a Clone Wars sorozat, csak hozzá tud tenni, hát hajrá, nyitottan állok a dolgokhoz.

Nos, a "film", ténylegesen csak egy pilot, önmagában nem nagyon értékelhető (mégis fogom).

Rajzfilm. De nagyon. Persze a témájából adódóan, biztos vagyok benne, hogy ez a felnőttek számára is élvezhető dolog lesz majd a sorozat, de sajnos, a felütés, az gyerekes. A látványvilág, animáció elsősorban funkcionális, a karakter kidolgozáshoz viszont egész hamar hozzá lehet szokni. A világ, a történet, a már jól ismert személyek körül táncol (ismét). Itt van Obi, Yoda, Palpatine és persze Skysrác.

Igen, Skysrác. Mint mondtam, az egész felütés gyerekes. Gyerekes karakterek, gyerekes beszólások, gyerekes szövegkönyv. Igazából gyerekes cselekmény, gyerekes megoldásokkal. Akkor is, ha egy háború körül zajlik minden.

Hogy a sorozat ezek után még érdekel? Igen. A karakterek ezen korszaka, a 2. és 3. rész közötti események, bőven hordoznak annyi potenciált, mint az elmúlt évek filmjei és élő szereplős sorozatai. Szóval igen, kisebb elvárásokkal, de ezt a hangulatot, tudom tovább fogyasztani.

A film, sem önálló történetben, sem saját lábon megálló karakterben nem hozz sokat, tényleg csak a célját tölti be: megágyazni a sorozatnak.

Értékelem: 5

Star Wars: The Clone Wars (2008) on IMDb

Műfaja: animáció, akció, kaland

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2417989312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása