Egy a tucatból

The Suicide Squad

2021. szeptember 10. 20:40 - Kergeboci

The Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

Az első rész szerintem egy alapjaiban elhibázott, de legalábbis egy fájdalmasan kihagyott lehetőség volt, hatalmas átveréssel a tarilerek tekintetében. Egy agyatlan szórakoztató és újszerű hülyeséget ígértek, de amit kaptam csak egy izzadságszagú tucat akció film volt, fájdalmasan rossz akció jelenetekkel, karakterekkel és a főgonosz hastáncossal. Nem voltak tehát nagy elvárásaim ezzel a mostanival kapcsolatban sem. A trailerek itt is figyelemre felkeltőek voltak, de mi újszerűt lehet ebbe az egészbe belevinni, ha már az előzőben sem sikeredett?

Nos, James Gunn megmutatta, hogy mit. Nem tudom, hogy csak a The Boys, Doompatrol és hasonló sorozatoknak hála, de a producerek teret engedtek egy olyan mértékül agymenésnek, amilyennek egy ilyen filmnek lennie kell. Az egész történet egy ökörség, semmi értelme. A teljes alkotásnak nincs igazán eszmei értéke, mondanivalója. Mégis friss, szórakoztató, végtelenül humoros (bár ez ugye ízlések kérdése). Én legalábbis végig röhögtem az egészet.

Sok felvezetést nem kapunk, egyből bele csapunk a kreténségbe. Az első akció jelenettel megágyaznak a hangulatnak, pontosan azt kapjuk, amit a későbbiekben is látni fogunk. Persze hogy erőltetett, túltolt hülyeség, készülj fel, a továbbiakban is csak ehhez hasonlókhoz lesz szerencséd. Már csak az olyan apróságok, mint a lopakodó cápa a háttérben (ez nem az elején, hanem már később), viccesebb mint a teljes első rész. Vagy szegény Milton jelen(nem)léte például. Apró kis jelenetek mégis rengeteget hozzáadnak az egészhez.

A karakterek meglepően.. meglepőek. Nagyobb részük pár szóval körbe írható, egyszerű karikatúrák. Hatalmas karakter építés nincs, de mindegyik működik a maga keretei között. Van csapatdinamika, vannak 2 percben is tök jól összefoglalt mégis (a film keretei közt) érthető háttértörténetek. Hatalmas újdonságokra nem kell számítani, itt minden mozzanat és apróság csak ezt az egyedi stílus kiszolgálására és élvezhető tálalására szolgáltatott.

Bár a vége felé már enyhül a kezdeti lendülete. Ahogy az első részben is, a végső csata túlontúl kevés újdonságot hordozz (itt még bőven lehetettek volna kreatívabbak, még így is, hogy nekem Patrik lett az új kedvenc főellenségem).

Értékelem: 6

The Suicide Squad (2021) on IMDb

Műfaja: akció, kaland, vígjáték

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr1316676544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása