Egy a tucatból

Oxygène

2021. június 04. 06:35 - Kergeboci

Oxigén

 

Az "Élve eltemetve" nyomdokain haladó, feszült és nyomasztó hangulatú film. Persze messze nem olyan letaglózó hatású, mint az említett mű, az alap helyzet úgy érzem itt sokkal hamarabb kifulladt. Cserébe bedobtak egy ötletes újítást, azaz hogy itt a "koporsó" egy aktív, a főszereplőre reagáló entitás. Lényegében egy alkalmazás, mely reagál a "bebörtönzöttjére". Végre tud hajtani bizonyos feladatokat, mint a "telefon" hívás, adatbázisban, neten való keresés, de proaktívan közbe is lép, ha úgy érzi, a "bentlakó" veszélyezteti a kapszula vagy önmaga egészségét.

A kötelező csavar, ami nem is a végén, hanem már valahol a háromnegyedénél előjön, nem túl meglepő, de kellemes plusz faktort adott a történetnek. Ez az irány nekem nagyon is tetszett, még úgy is, hogy fájdalmasan tele volt lyukakkal és logikátlan elemekkel. Mindenesetre dicsérendő, hogy nem egy sima rókabőr lehúzásról van szó, hanem ténylegesen próbáltak valami sajátos ízt adni a történetnek.

Egyszemélyes kamara darab, Mélanie Lauren pedig remekül elvitte a hátán a filmet. Egy kicsit hosszú volt, egy 20 percet lehetett volna húzni rajta, talán a rengetek visszaemlékezés vagy egy két hívást. Egy Buried vagy Moon szintet nem ér el a film, de egy ilyen kis scifi novellás esti mozinak meglepően jó volt.

Értékelem: 7

Oxygen (2021) on IMDb

Műfaja: dráma, fantasztikus, sci-fi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr3116581448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása