Egy a tucatból

The Trial of the Chicago 7

2020. december 28. 12:24 - Kergeboci

A chicagói 7-ek tárgyalása

 

60as évek, Vietnámi háború, hippik, lázadás, a konzervatív és demokratikus elvek összecsapásának egy forrongó időszaka. Az esemény megtörtént, és bár biztos vagyok benne, hogy azért ki volt kicsit sarkítva a történet, de így is hajmeresztő látni/elképzelni azt a színjátékot, amit tárgyalás címszóval megpróbáltak eladni.

A rendezés, írás rendben van, a szövegek érdekesek és jól elő vannak adva, a karakterek és az esemény menete érdekesek. Az írásban kifejezetten tetszett, hogy a film veleje egy tárgyaló termi kamaradarab, és az eseményeket a tanúkon, a tanúvallomásokon keresztül ismerjük meg. A film erőssége egyértelműen a színészek, rettenetesen jól játszott mindeni. A legerősebb jelenetek egyértelműen a bíró és a védő/védencek közötti feszültség, de a 6os tag közötti apróbb beszélgetések, reakciók is végig érdekfeszítőek.

Nincs túl nagy pátoszosság a filmben, a mondanivaló is sokszor halk, egy egy reakció vagy beszólás formájában van csak tálalva, de talán ez a kvázi visszafogottság nagyon jól állt a filmnek.

Értékelem: 7

A chicagói 7-ek tárgyalása (2020) on IMDb

Műfaja: dráma, történelmi, thriller

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr2816359886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása