Egy a tucatból

Light from Light

2019. szeptember 19. 12:16 - Kergeboci

Fényből fénybe

Az előző posztban véleményezett Cinefest első filmjének számomra, délelőtt 14 órakor, egy érzelmes drámának tűnő film lett kiszemelve.

Igazából ez úgy volt csalódás, hogy kellemes szájízzel távoztam. Ennek oka, hogy a film vontatott volt. Elsősorban azért, mert a tartalma, maximum egy kisfilm számára elégséges, de ugye ezt nagyjátékfilm kategóriára készült. Annak pedig van egy minimum időkorlátja (talán 1 óránál hosszabb?). Így hát a legegyszerűbb módszerrel élt a készítő, rengetek szép felvétel, andalító muzsika.

A történet, ami amúgy nem rossz, simán elmenne egy rendes film akár főszálának is, ha lenne még mellette valami egyéb. Itt is van, a főszereplő fiának vergődése, de ezt inkább nem nevezném külön álló szállnak. A lényeg az egyedül álló, paranormális tevékenységek után kutató anyuka és az őt kivizsgálásra felkérő özvegy férfi körül forog. Arról van szó, hogy az egykori férj, halott felesége szellemét véli felfedezni a házban. A rövid "nyomozás" során, elsősorban a beszélgetésekre összpontosít a film, az érzelmekre próbál, és nem csak próbál, de hat is. Pont ez utóbbi miatt jöttem ki végül is pozitívabb véleménnyel.

Mert így, összességében ez egy kellemes kis filmecske lett a magányról, az elengedésről és kicsit sutácskán a kapcsolat keresésről. Remek színészi játék, szép képek, jó kamerakezelés jellemzi. A vége számomra kifejezetten tetszetős lett, megnyugvást hozott nem csak a szereplők, de az én számomra is. Elengedtem a filmmel kapcsolatos korábbi gondjaimat, és előre tekintettem, kíváncsian a rám váró következő órákra.

 Értékelem: 5

Light from Light (2019) on IMDb

Műfaja: dráma

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyatucatbol.blog.hu/api/trackback/id/tr6615130422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása